Günümüzde sokaklara çıkıp, saatte 200 kilometre hızlara ulaşmak pek mantıklı bir hareket değil. Sadece hız yapmak değil, en zorlu yol şartları altında, elinizdeki arabayı mahvetmek de pek hoş bir hayat seçimi olmayacaktır. Fakat tüm bunları, yarış oyunları içerisinde serbestçe yapabiliyorsunuz ve 2020 senesinin en iyi yarış oyunları listemiz ile de tüm bu çılgınlıkları yapabileceğiniz en iyi video oyunlarını sunmak istedik. Bu yazımızın 2020 boyunca güncelleneceğini de belirtmek isteriz.


İnternet sitemizde, şu anda okuduğunuz yazıya benzeyen birçok farklı içerik bulunuyor. Bu yazılardan bazılarını hemen aşağıdaki maddelerimizden görebilirsiniz, tamamını ise bu kategorimizden görebilirsiniz.


2020 senesinin en iyi yarış oyunları

Peki, 2020 senesinin en iyi yarış oyunları hangileridir?

Fast & Furious Crossroads

2020 senesinin en iyi yarış oyunları yazımıza aslında biraz güçsüz bir video oyunu ile başlayacağız. Fast & Furious Crossroads, bizim pek güvenemediğimiz bir yapıt ama aslında kendisi, yarış türüne daha farklı bir aksiyon kattığı için ve benim sevdiğim markalardan birinin lisanslı oyunu olduğu için eklemek istedim. Fast & Furious serisini seviyorsanız, yarış oyunları içerisinde de yarıştan daha fazlasını arıyorsanız, silahlar konuşsun diyorsanız bu video oyunu ilginizi çekebilecektir diye düşünüyorum.

Monster Energy Supercross – The Official Videogame 3

Listemizde yer alan bir başka lisanslı oyun ise Monster Energy Supercross – The Official Videogame 3. Bu video oyununda araba yerine motosiklet kullanıyoruz. Ayrıca bu motosiklet yarışları da sokaklarda, caddelerde değil; daha sert şartlar altında yapılıyor. Zaten adından da anlayabileceğiniz üzere bu video oyununda Monster Energy Supercross yarışları ve etkinliği tekrardan canlandırılıyor. Eğer araba yarışlarından ziyade motosikletleri yarıştırmak istiyorsanız, bu video oyununa şans verebilirsiniz.

Overpass

2020 senesinin en iyi yarış oyunları listemizin farklı oyunlarından bir tanesi de Overpass. Bu video oyununda yarışımız diğer araçlarla değil, doğa ve yol şartları ile. Overpass, bizlere imkansız denebilecek yollar sunuyor ve bizlerin de o yolların üstesinden gelmemiz gerekiyor. Bu oyun için Trials serisinin araçlı ve üç boyutlu hali diyebiliriz. Ayrıca bu video oyununda biraz daha fazla fizik bulunuyor ve çılgınlık kat sayısı da Trials serisine göre düşüklük gösteriyor. Yani, Overpass oyunu biraz daha ciddi.

SnowRunner: A MudRunner Game

2020 senesinin en iyi yarış oyunları listemizde Overpass oyununa kısmen benzeyen ama daha kaliteli bir yapıt olan SnowRunner: A MudRunner Game var sırada. MudRunner serisinin ikinci oyunu olan SnowRunner: A MudRunner Game, oyuncuları yine zorlu doğa ve yol şartları ile baş başa bırakacak ve oyuncuların birçok farklı meydan okuma görevinin üstesinden gelmesi gerekecek. Zorlu yollarda ilerlerken de inanılmaz gerçekçi fiziklere önem vermeniz gerekecek, arabanıza özen göstermelisiniz.

F1 2020

Formula 1 için 2020 senesinin lisanslı oyununu yine Codemasters ekibi yapacak. Bu oyun serisi hakkında ekstra bir şey söylemek gerekiyor mu, bilmiyorum; eğer Formula 1 markasını seviyorsanız zaten video oyunu olarak şimdilik tek seçeneğiniz F1 2020 olacak. Bu yüzden de bu video oyununun aslında sizin için 2020 senesinin en iyi yarış oyunları arasında bulunuyor olması çok doğal olacaktır. Önümüzdeki senelerde Frontier Devolopments ekibinin de Formula 1 temelli bir strateji-yönetim oyunu yapabileceği söyleniyordu.

WRC 9

F1 2020 oyunu gibi WRC 9 oyunu gibi sadece lisansı seven oyunculara hitap edecek gibi görünüyor. FIA World Rally Championship lisansını içerisinde bulunduracak olan bu video oyunu yine maksimum gerçekliği hedefleyecek ve ralli tipi yarış seven oyuncuların gönlündeki tahtını korumaya devam edecek. Serinin sekizinci oyunu gayet başarılı olmuştu. Bu yüzden dokuzuncu oyunun da en azından aynı başarıya sahip olacağını düşünebiliriz ve heyecanlı bekleyişi WRC 9 için başlatabiliriz.

Assetto Corsa Competizione

Unreal Engine 4 ile geliştirilmiş ve özellikle de PC tarafında oyunculara çok başarılı bir simülasyon deneyimi sunan Assetto Corsa Competizione, özellikle GT3 Championship lisansı ile dikkat çekiyor. Oyunda yeterli sayıda pist, az sayıda diyebileceğimiz araba ve yeteri kadar tekrar oynanabilirlik bulunuyor. Bu yüzden de GT3 Championship lisansına merakınız varsa ve net bir simülasyon oyunu deneyimlemek istiyorsanız, Assetto Corsa Competizione sizi bekliyor PC, PlayStation 4 ve Xbox One üzerinde.

Trackmania

Ubisoft, Trackmania markasını 2020 senesinde geri getiriyor. 1 Temmuz 2020 tarihinde çıkışını gerçekleştirecek olan Trackmania, temelinde ücretsiz oynanabilir bir oyun olacak ama oyuncular, yıllık abonelikler ile oyuna abone olup, daha fazla içeriğin kapısını açabilecek. Yıllık aboneliklerde de iki farklı seviye olacak. Trackmania, kendi ruhunu da korumaya devam edecek ve oyuncular, inanılmaz hızlı bir şekilde fantastik pistlerde birbirleri ile yarışıyor olacak.

Project CARS 3

Trackmania gibi Project CARS serisi de 2020 senesinde geri dönüyor. Slightly Mad Studios, Project CARS 3 oyununu bu sene içerisinde piyasaya sürecek ve bu sefer simülasyon türünden bir tık uzaklaşılmış olacak. Mesela, artık Pit Stop özelliği oyunda yer almayacak, aynı zamanda oyunda artık benzin ve lastiklerin hasar görmesi gibi olaylar da bulunmayacak. Bu sayede de oyuncular, tamamen yarışa odaklanabilecek. Tabii oyun yine de net olarak arcade türüne dönüş yapmayacak; simülasyon hissedilecek.

Ride 4

2020 senesinde sadece Trackmania ve Project CARS serileri geri dönmüyor; Ride da geri dönüyor. Trackmania ile çılgın yarışlara katıldıktan sonra, Project CARS 3 ile sokak ve pist yarışlarında simülasyon deneyimini yaşadıktan sonra, 2020 senesinde piyasaya sürülecek olan Ride 4 oyununa gelebilirsiniz ve bu sefer de motosikletleri bir simülasyon türünde kullanmaya başlayabilirsiniz.

DIRT 5

Muhtemelen hiç şaşırmayacaksınız ama 2020 senesinde DiRT serisi de DIRT 5 adı altında geri dönecek. Bu marka da önemli bir değişikliğe gitmiş olacak ve hikaye anlatımının ön planda olduğu bir kariyer modu oyunculara sunulacak. Ayrıca oyunun geneli de sanki biraz Forza Horizon markasını yansıtıyor. DIRT 5, yine de kendi geçmişini unutmayacak ve oyunculara en iyi DiRT deneyimini yaşatmaya çalışacak. DiRT Rally serisinden sonra bu oyun ile büyük bir değişiklik görüntülenecektir.

Need for Speed: Hot Pursuit Remastered

2010 senesinde ilk defa oyuncuların karşısına çıkmış olan Need for Speed: Hot Pursuit, 10. yaşını kutlamak için yenilenmiş bir sürümü piyasaya sürüyor. Need for Speed: Hot Pursuit Remastered adındaki bu oyun, nostalji yaşamak için birebir olacak gibi hissettiriyor. Ayrıca serinin arcade ruhunun da en iyi bu oyunda yaşanabileceği, meydan okumaların zirvede olduğunu filan da unutmamak gerekiyor.

Yazar Hakkında

Kaan Gezer

Kurucu

Video oyunlarını ve müzik bestelemeyi seven bir kişi.

Tüm yazıları göster