Eskiden, platform oyunu dendiği zaman akıllara temel, ana bir tür gelirdi ama senelerin geçmesi ile birlikte tamamen saf platform oyunları azaldı. Oyun geliştiricileri, platformu ana bir tür olarak almak yerine, video oyunlarına yan tür olarak eklemeye başladı. Fakat bu demek değil ki 2019 senesinde güzel platform oyunları çıkmayacak. 2019 senesinin en iyi platform oyunları isimli listemizde de bunu kanıtlamaya çalışacağız.


İnternet sitemizde, şu anda okuduğunuz yazıya benzeyen birçok farklı içerik bulunuyor. Bu yazılardan bazılarını hemen aşağıdaki maddelerimizden görebilirsiniz, tamamını ise bu kategorimizden görebilirsiniz.


2019 senesinin en iyi platform oyunları

İşte bize göre 2019 senesinin en iyi platform oyunları

New Super Mario Bros. U Deluxe

2019 senesinin en iyi platform oyunları listemize tabii ki New Super Mario Bros. U Deluxe ile başlayacağız. 11 Ocak 2019 tarihinde sadece Nintendo Switch için çıkmış olan New Super Mario Bros. U Deluxe, aslında New Super Mario Bros. U oyununun biraz yenilenmiş hali. Tabii bu olumsuz bir şey değil; bu oyun halihazırda başarılı bir platform deneyimi sunuyordu. Nintendo Switch ile bu oyunu tekrar denememek için pek bir sebebiniz olmamalı diye düşünüyoruz.

Risk of Rain 2

28 Mart 2019 tarihinde sadece PC için çıkmış olan Risk of Rain 2, aslında net bir platform oyunu değil. Roguelike tipinde bir oyun olan Risk of Rain 2, yine de içerisinde bolca platform ögesi bulunduruyor ve bu yüzden de kendisi, listemizde yer almaya hak kazanıyor. Tabii Risk of Rain 2 oyununu platform ögeleri değil de Roguelike, TPS, ve aksiyon türlerinden ötürü satın almak isteyebilirsiniz.

Super Mario Maker 2

Haziran 2019 içerisinde sadece Nintendo Switch için piyasaya sürülecek olan Super Mario Maker 2 da net bir platform oyunu değil ama platform tarzı oyun seven oyuncular, Super Mario Maker 2 oyununu mutlaka sevecektir diye düşünüyoruz. Nintendo, bu video oyununda aksiyon ögesini ön planda tutup, platform türünü arka planda tutmaya hazırlanıyor ama yine de Risk of Rain 2 gibi bir oyundan daha önde olacağını düşünebiliriz platform ögelerinin.

Trine 4: The Nightmare Prince

2019 senesinin sonbahar ayında PC, PlayStation 4, Xbox One ve Nintendo Switch platformları için çıkışını gerçekleştirecek olan Trine 4: The Nightmare Prince, aslında içerisinde birçok farklı türü bulunduran bir video oyunu. Trine 4: The Nightmare Prince aslında aksiyon, macera, bulmaca ve platform türünde bir video oyunu. Yani, platform yine ana tür değil ama oyuncuların beğeneceğini düşünüyoruz.

Ori and the Will of the Wisps

2019 senesinin en iyi platform oyunları listemizin en güçlü platform oyunu, bizce Ori and the Will of the Wisps. 2019 senesi içerisinde sadece Xbox One ve Windows 10 yüklü bilgisayarlar için çıkışını gerçekleştirecek olan Ori and the Will of the Wisps, net bir platform ve macera oyunu. Eğer bu tip video oyunlarından hoşlanıyorsanız, Ori and the Will of the Wisps oyununu da kesinlikle denemenizi öneriyoruz.

Spyro Reignited Trilogy

Eğer kendinizi klasik bir video oyununun yeni bir haline atmak istiyorsanız da sizlere Spyro Reignited Trilogy yapıtını önerebiliriz. Spyro Reignited Trilogy, net bir platform oyunu değil; macera ve aksiyon ögeleri daha ön plana çıkıyor ama yine de platform oyunu isteğinizi de giderebilecek potansiyele sahiptir Spyro Reignited Trilogy.

Yazar Hakkında

Kaan Gezer

Kurucu

Video oyunlarını ve müzik bestelemeyi seven bir kişi.

Tüm yazıları göster