Bir seneyi daha geride bırakmaya hazırlanıyorum. 2020 olduğu gibi 2021 de su gibi aktı, geçti ama bu sırada piyasaya da birbirinden farklı ve kaliteli oyunlar sürüldü. Sene hızlı geçse bile en azından farklı oyunları deneyimleyerek, bu zamanı biraz da olsa yavaşlatmayı başarabildim. Peki, 2021 senesinde oynadığım en iyi oyunlar hangileriydi? Bu soruya bir cevap verebilmek için yeni bir yazı hazırlamaya karar verdim. Bu yazımda, sadece 2021 senesinde piyasaya sürülmüş ve benim de oynamış olduğum yeni oyunları sıralayacağım. Bir nevi The Game Awards ama onun Mavi Kol versiyonu da diyebiliriz.

Werewolf: The Apocalypse — Heart of the Forest

2021 senesinde oynadığım en iyi oyunlar

2021 senesinde oynadığım en iyi oyunlar listemde bahsedebileceğim ilk oyun, aslında bir görsel roman olan Werewolf: The Apocalypse — Heart of the Forest. Listemde çok fazla yüksek bütçeli ve aynı tipteki oyunlara yer vermek istemediğim için 10. sırayı, bu oyuna vermek istedim. World of Darkness, benim oldukça sevdiğim bir evren. Her ne kadar Werewolf: The Apocalypse cephesine çok yakın olmasam bile bu oyun oldukça eğlenceliydi. Görsel romanın yazımı kaliteliydi, birkaç ilgi çekici oyun mekaniği bulunuyordu ve daha da önemlisi, sunulan görsellik oldukça yaratıcıydı. Bu oyun beni oldukça etkilemeyi başarmıştı.

Final Fantasy VII Remake Intergrade

Final Fantasy VII Remake Intergrade

Final Fantasy VII Remake, 2020 senesinde PlayStation 4 konsolumda oynadığım en iyi oyunlardan bir tanesiydi. 2021 senesinde ise aynı oyun, yeni bir ek paket ile birlikte PlayStation 5 konsoluna güncellendi. Temel oyunu yükseltilmiş görsellik ve 60 FPS desteği ile oynayabilmek mükemmeldi. Yeni ek paket de merakla beklenen karakterleri sonunda karşımıza çıkartmıştı ve kısa ama eğlenceli bir deneyim yaşatmıştı. Final Fantasy VII Remake Intergrade, orijinal oyun gibi beni hayal kırıklığına hiç uğratmadı ve bu yüzden de kendisini bu listeleme eklemeyi uygun gördüm. JRPG türünü seven ama modern bir deneyim arayan herkese de kendisini öneriyorum.

Far Cry 6

2021 senesinde oynadığım en iyi oyunlar

Ubisoft, pek de sevilen bir şirket değil. Bu şirketin her oyunu da internet tarafından olumsuz eleştiriler yağmuruna tutuluyor ama bence kendileri, gayet kaliteli oyunlar üretiyor. Bu oyunlardan bir tanesi de Far Cry 6 idi. Oyunun temel oynanışı bence yeteri kadar kaliteliydi, beni 60-80 saat kadar oyalamaya yetti bile ki bu, benim için çok büyük bir oynanış süresidir. Oynanışın haricinde sunulan hikaye ve görsellik de kaliteliydi. Stabil performans, döneme uygun olan müzikler ve çıkış sonraki ek içerik desteği de güzel bir deneyim sundu bana. Far Cry serisi formül olarak artık kendisini çok tekrar etse bile Far Cry 6, kendi serisinin en iyilerinden biriydi bence.

Kena: Bridge of Spirits

Kena: Bridge of Spirits

Bu senenin en merakla beklenen bağımsız oyunlarından bir tanesiydi Kena: Bridge of Spirits. Kendisi, 2021 senesinde oynadığım en iyi oyunlar listemde de hak ettiği yeri aldı bence. Sunulan deneyim biraz yüzeyseldi ve kısaydı ama en azından tanıklık ettiğim hikaye dokunaklıydı. Aynı zamanda, görsellik tarafında da oldukça tatlı duruyordu oyun ve karakterlere kolayca ısınabiliyordunuz. Konu, bölüm sonu canavarları olduğu zaman da yer yer zorlu bir deneyim sunuluyordu ki Kena: Bridge of Spirits gibi bir oyunun temposunda da böyle bir değişiklik gerekliliği kesinlikle vardı. Elde ettiğim deneyimden çok memnun kaldım.

Resident Evil Village

2021 senesinde oynadığım en iyi oyunlar

Benim için bu senenin en büyük sürprizlerinden bir tanesi aslında Resident Evil Village oldu. Capcom tarafının Resident Evil 2 ve Resident Evil 3 oyunlarının yeniden yapımları aslında beni oldukça memnun etmişti ama Resident Evil Village farklıydı sonuçta; kendisi ana serinin en yeni ürünü. Durum böyle olunca işler, aksiyondan ziyade korkuya giriş yapıyor ve benim de korku oyunları ile pek aram yoktur. Buna rağmen Resident Evil Village oyunundan çok memnun kaldım; hem korku, hem de aksiyon temelli anlardan çok memnun oldum. Anlatılan hikaye de gayet güzeldi ve beni gelecek oyun için de oldukça heyecanlandırdı.

Marvel’s Guardians of the Galaxy

Marvel's Guardians of the Galaxy

2021 senesinde oynadığım en iyi oyunlar listemde yer alıp, beni şaşırtan bir başka video oyunu ise Marvel’s Guardians of the Galaxy idi. Süper kahramanlarla pek aram yoktur; yani öyle film, dizi veya çizgi roman takip etmem ama video oyunu dünyasında da kendilerinin oyunlarını mutlaka deneyimlemeye çalışırım. Buna rağmen Marvel’s Guardians için pek heyecanlı değildim; oyun için önceden yayımlanan tanıtım videoları filan pek iyi görünmüyordu ama oyunun kendisi tam tersini sundu. Oynanış, hikaye, görsellik, müzikler, seslendirmeler ve çok daha fazlası beni bir devam oyunu için istekli bir şekilde bıraktı.

Ratchet & Clank: Rift Apart

2021 senesinde oynadığım en iyi oyunlar

2021 senesinde oynadığım en iyi oyunlardan bir tanesi de Ratchet & Clank: Rift Apart idi. 2016 senesinde PlayStation 4 için çıkmış olan önceki oyunu da oldukça sevmiştim ve yeni neslin gücünü kullanan Ratchet & Clank: Rift Apart, PlayStation 5 konsolunda kesinlikle beni iyi anlamda şaşırttı. Oynanış açısından sunulan deneyim çok farklı değildi ama yine de oynanışın üzerine kullanan bazı yeni nesil teknolojileri, DualSense üzerinden sunulan destekler filan bu oyundan aldığım hazzı birkaç kat arttırdı. Gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisi, 4K çözünürlük, 60 FPS desteği ve daha fazlası da etkileyiciydi.

Microsoft Flight Simulator

Microsoft Flight Simulator

Xbox Series X konsolunu 2021 senesinde almayı başardım. Bu konsolda oynadığım ilk oyunlardan bir tanesi de Microsoft Flight Simulator idi. Bütün dünyanın birebir ölçek ile sunulması böylesine bir simülasyon oyunu için bence inanılmaz büyük bir başarı… Hatta herhangi bir oyun için çok büyük bir başarı tüm dünyayı oyun dünyasına aktarabilmek; bulutların konumlarına kadar gerçekçi bir hava sunabilmek ve daha fazlasını yapabilmek… Microsoft Flight Simulator, bence inanılmaz bir teknolojiye sahip bir oyun ve Xbox Series X veya PC sahibi olan herkesin bu oyundaki harikalığı deneyimlemesi gerekiyor diye düşünüyorum.

Life is Strange: True Colors

2021 senesinde oynadığım en iyi oyunlar

Bu sene oynadığım en iyi video oyunlarından biri kesinlikle ama kesinlikle Life is Strange: True Colors idi. Hikayesi, karakterleri, yenilenen teknolojisi ve daha fazlası bence neredeyse kusursuz bir deneyim sunuyordu. Seri için belki de yepyeni bir teknolojik temel atılırken, oynanışın artık daha yoğun olması ve keşfe daha da fazla önem verilmesi, apayrı olumlu noktalardı. Tabii tüm bunlar bir yana, anlatılan hikayenin mükemmel olması ve karakterlerin de her açıdan kusursuz bir şekilde tasarlanması, bu oyunu en azından benim gözümde birinciliğe çok yakınlaştırdı. Açıkçası bu oyunu daha nasıl öveceğimi bilemiyorum bile.

Forza Horizon 5

Forza Horizon 5

2021 senesinde oynadığım en iyi oyunlar listeme birinciyi seçmekte açıkçası çok zorlandım. Bana soracak olursanız, bu listeme eklediğim her oyun, farklı gözler altında birinciliğe çok rahatlıkla oturabilir ama ben, birinci olarak Forza Horizon 5 oyununu seçiyorum. Bunun sebebi ise Forza Horizon 5 oyununun kendi türünde açık ara en iyi deneyimi sunması. Yani, arcade-simülasyon tarzında en iyi yarış oyunları dediğiniz zaman Forza Horizon 5 ardından benim aklıma gelen bir sonraki oyun Forza Horizon 4. Bu oyun, kendi türünü bu şekilde domine ederken, beşinci oyun da hatalarına rağmen inanılmaz eğlenceliyken, bu oyunu daha aşağıya çekemedim.

Yazar Hakkında

Kaan Gezer

Kurucu

Video oyunlarını ve müzik bestelemeyi seven bir kişi.

Tüm yazıları göster