Sony, şu sıralar cezalara doymuyor gibi görünüyor. Daha önce ülkemizdeki yüksek fiyatlardan ötürü ceza alacağı ortaya çıkan bu şirket, şimdi de Avrupa genelinde bir başka ceza aldı. Bu cezanın sebebi ise genel anlamda PlayStation Plus ve bu sistem ile oyunculara tanınan çevrim içi oyun oynama özelliği hakkında oldu. Bahsetmiş olduğumuz bu ceza, İtalyan bir antitröst kuruluşu olan AGCM tarafından verildi. Dilerseniz cezanın detaylarına da haberimizden göz atalım.

2 milyon Euro, Sony için çerez parasıdır herhalde
AGCM, Sony cephesine böyle bir ceza vermek istedi çünkü hem PlayStation 4 konsollarının paketlemelerinde, hem de PlayStation Store üzerinde satılan video oyunlarında, eksik bilgilendirmeler bulundu. Bu kuruluşa göre bahsettiğimiz şirketin, çevrim içi video oyunlarının sadece PlayStation Plus aboneliği ile oynanabileceğini daha görünür ve daha net bir şekilde oyunculara belirtmesi gerekiyor. Bu sayede de oyuncular, diğer adı ile müşteriler, yanlış yönlendirilmemiş oluyor.
Birçok oyuncunun ise tahmin edebileceğiniz gibi birçok farklı düşüncesi bulunuyordu. Bazı oyuncular, bu cezanın Sony gibi bir şirket için çok az olduğunu öne sürdü. Bazı oyuncular ise verilen cezanın gereksiz olduğunu, oyunların PlayStation Plus gerektirdiğinin gayet açık söylendiğini belirtti. Bazı oyuncular ise, “Oh, canıma değsin.” modunda idi. Peki, yaşanan bu durum hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı mutlaka bekliyor olacağız.





