Santa Monica Studios ekibinin God of War Ragnarok oyununu piyasaya sürmesinin üzerinden tam dört yıl geçti ve stüdyo o zamandan beri üzerinde çalıştığı yeni projeler hakkında sessizliğini koruyor. Henüz resmi bir duyuru yapılmamış olsa da, stüdyonun seriye yeni bir oyun eklemek için harıl harıl çalıştığına dair söylentiler giderek artıyor.

Üstelik iddialara göre bu yeni proje, hepimizin tanıdığı “öfkeli baba” Kratos’u değil, eşi Faye‘i merkeze alan bir yan oyun olacak. God of War serisinin bu yan oyununu çevreleyen söylentiler ivme kazanırken, MP1st ekibinin de projeye dair yeni referanslar keşfetmesiyle birlikte oyun hakkında oldukça ilginç bilgiler gün yüzüne çıkmaya başladı.

Başrolde Faye ve Tyr Yer Alabilir: İlk olarak 2023 yılında FandomWire tarafından paylaşılan bir raporda, oyunun Kratos’u ana odak yapmayacağı ve iki ana karakter üzerinden ilerleyeceği belirtilmişti (yine de Spartalı kahramanımızın bir şekilde oyunda görüneceği konuşuluyor). O zamandan beri kaynağın yazarı bazı bilgileri güncelledi. Silinen bir Reddit yorumunda yazar; bu prequel (ön bölüm) oyununun başta sanıldığı gibi Freya’ya değil, Kratos’un merhum eşi Faye‘e ve İskandinav Savaş Tanrısı Tyr‘e odaklanacağını açıkladı.

Konuşan Kılıç Merlin ve “Jöle Küp” Yoldaş: Aynı yorumda oynanışa dair oldukça ilginç detaylar da var. İddiaya göre oyunculara macerada “jöle kıvamında bir küp” yoldaşlık edecek. Ayrıca oyunda Merlin adında konuşan bir kılıç da bulunacak.

Maya, Çin ve Japon Mitolojilerine Yolculuk: Tüm bunlara ek olarak, oyunun Maya ve daha birçok farklı mitolojiyi keşfedeceği belirtiliyor ki bu durum God of War (2018) yapıtını oynayanlar için pek de büyük bir sürpriz sayılmaz. MP1st tarafı ise Uzak Doğu mitolojilerinin projeye dahil edileceğini, Çin ve Japon mitolojilerinden unsurların kesinlikle bu yeni oyunda yer alacağını belirtiyor. Elbette oyun geliştirme süreci oldukça değişken bir yapıya sahip, bu yüzden bazı şeyler değişebilir; ancak mevcut planların bu yönde olduğu söyleniyor.

Duyuru Yakında Gelebilir: Bu yan oyun iddialarını daha da alevlendiren bir diğer gelişme ise Insider Gaming cephesinden Tom Henderson’ın açıklamaları oldu. Kendisi katıldığı bir podcast’te şu ifadeleri kullandı: “Geçtiğimiz ay ayrı bir kaynaktan, serinin bir sonraki ana oyununun çok yakında, muhtemelen Nisan ayı içinde duyurulacağını duydum.”

Her zaman olduğu gibi, bu tarz söylentilere şüpheci yaklaşmakta fayda var. Ancak Sony Interactive Entertainment ve özellikle de PlayStation Studios, Nisan 2026 veya Mayıs 2026 dönemi için State of Play veya geniş çaplı bir PlayStation etkinliği duyurursa, Faye’in başrolde olduğu yepyeni bir God of War macerası görürseniz şaşırmayın!

Etiketler: