Neredeyse her şeyin bir simülasyon oyununun olduğu günümüzde, tahmin edersiniz ki Fast Food Simulator da var. Adından da anlayabileceğiniz üzere bu oyun sayesinde tek başınıza veya toplamda 6 kişiye kadar işbirliği kurarak kendi fast-food restoranınızı yönetebiliyorsunuz. İşin içine fast-food girdiği zaman tahmin edersiniz ki ortalık tamamen kaos ile doluyor.

Fast Food Simulator, Steam üzerinde bir Erken Erişim oyunu olarak piyasaya sürüldü. Oyun, 6-12 ay kadar bu süreçte kalacak ve aylar boyunca yeni içerikler, mekanikler, yaşam kalitesi iyileştirmeleri ve daha fazlası eklenecek. Yani, klasik bir Erken Erişim durumu var karşımızda. Oyunun şu andaki fiyatı 8 USD ve bu, tam sürüm çıkışında da yükselecek gibi görünüyor.

Fast Food Simulator oyununun Erken Erişim versiyonunun şu anki sürümünde gayet temel özellikler bulunuyor. Yani; restoran yönetmenin temelleri, hamburger yapma, onları servis etme, karakter ve restoran özelleştirme gibi elementler mevcut. Oyun daha yeni çıktığı için de daha fazlasını beklemiyordum zaten ama bu kadar az içeriğe göre oldukça popüler bir kitleye sahip.

Bu satırları yazdığım sırada (ki oyun oynamak için pek de ideal bir saatte değilim), Fast Food Simulator oyunu 1.585 kişi tarafından anlık olarak oynanıyor. Oyunun son 24 saatteki anlık oyuncu sayısı rekoru ise 4.651. Yani, oyun popüler sayılır. Ülkemizde de bilindik bir yapıt; Türkçe desteği bulunduruyor ama makine öğrenimi ile çevrildiği için pek de bir şey beklemeyin bu işten.

Fast Food Simulator ön incelemesi

Daha önce Supermarket Simulator gibi oyunları mutlaka duymuşsunuz, hatta oynamışsınızdır. Fast Food Simulator de o şekilde çalışıyor. Yani; malzemeler satın alıyorsunuz, makineler satın alıyorsunuz ve siparişlere göre içecek, patates kızartması ve hamburger hazırlıyorsunuz. Ayrıca, aldığınız ekstra malzemeleri saklayabileceğiniz bir depo alanı da mevcut.

Müşteriler sizden kahve, çay, dondurma, hamburger, patates kızartması ve benzeri şeyler isterken, sizin zamanı doğru kullanmanız gerekiyor. Sonuçta fast-food işindesiniz. Yemeklerin hızlı yetişmesi lazım. Oyun zaten bu yüzden 6 oyuncuya kadar işbirlikçi deneyim desteği veriyor. Tek başınıza biraz sıkıcı olabilir ama arkadaşlarla bu kaotik Fast Food Simulator ortamında eğlenebilmek mümkün.

Fast Food Simulator oyununun kilit noktası da zaten tam olarak bu noktada yatıyor: Bu oyunu oynayacak arkadaşınız var mı, yok mu? Eğer yoksa, tek başınıza 12 tane hamburger yapmanın neresi kulağa eğlenceli geliyor? Hiçbir yeri. Fakat arkadaşlarınızla birlikte olduğunuzda o mutfak karışacağı için doğal olarak ortaya bir eğlence çıkıyor. Oyun, tek oyunculara pek bir şey sunmuyor.

Ayrıca, tahmin edersiniz ki Fast Food Simulator içerisinde öyle pek bir içerik de yok. Yani, Erken Erişim sürecinin ilk haftalarındayız. Doğal olarak içerik olabildiğince kısıtlı. Hamburgerlerden öteye gidemiyoruz. Bu yüzden de oyun 8-10 saatte sıkmaya başlıyor. Tabii bu süreyi arkadaşlarla oynamaya veriyorum; tek başınaysanız, 1-2 saatte sıkacaktır bence.

Fast Food Simulator ön incelemesi

Fast Food Simulator oyununda bazı hatalar da var. Bu hatalar özellikle oyunu arkadaşlarınızla oynarken ortaya çıkıyor, sunucular çok sıkıntılı olabiliyor ve tek başınıza oynarken bile oyunu durduramıyor olmanız çok ilginç. Nedir bu? Dark Souls mu oynuyoruz? Bu hataların, yeni içerikler ve yaşam kalitesi güncellemeleri ile zamanla düzeleceğini umuyorum.

No Ceiling Games tarafından geliştirilen ve piyasaya sürülen Fast Food Simulator, ayrıca bu şirketin (veya kişinin) ilk oyunu. Bu yüzden çok da üzerine gitmek istemiyorum projenin. Ayrıca zaten oyunun fiyatı da öyle çok abartılı bir şey değil. Birkaç güncelleme sonrasında 8 USD bence bu oyuna tam oturacaktır. Özellikle de arkadaşlarınızla oynayacaksanız, oyundan çıkartacağınız çok saat var.

Bu arada Fast Food Simulator, Steam üzerinde aile paylaşımına da destek veriyor. Yani, oyunu çocuklarınızla veya eşinizle, dostunuzla filan oynayacaksanız da tek bir kopya satın almanız yeterli. Bu da geliştirici ekibin düşünmüş olduğu hoş bir nokta bence. Bu arada, oyunu yabancılarla da oynayabiliyorsunuz ama ben o tarzı pek sevmiyorum. Bir şey diyemeyeceğim o yüzden.

Demek istediğim şudur ki bu video oyunu, şaşırtıcı bir şekilde eğlenceli bir oyun. Evet, oyunun rahatsız edici birkaç hatası var ve içerik yönünden de zayıf ama bunları zaten Erken Erişim oyunlarından beklememek hata olur. Bu sürecin standardı bu. Oyun, zamanla daha iyi olacak ve bu yüzden de eğer dilerseniz, birkaç güncelleme beklemek isteyebilirsiniz.

Etiketler: