Son çeyreğe ait finansal raporlarını yayımlayan EA, aynı zamanda bazı konulardan ayrıca bahsetti. Mesela, şirketin CEO pozisyonunda yer alan Andrew Wilson, şimdilik NFT ile ilgilenmediklerini belirtti. EA, tabii ki NFT ve kripto paralar için kapıları sonsuza dek kapatmıyor ama şimdilik önceliklerinin bu olmadığını belirtiyor. Şirket, bahsi geçen konu başlıklarını yakından takip etmeye devam edecek ve doğru zamanda adım atacak. Malum, günümüzde herhangi bir oyun geliştiricisi veya dağıtımcısı, oyunları için NFT ögeleri duyurduktan 2 gün sonra aynı duyuruyu geri çekmek zorunda kalıyor; video oyunu dünyası bu sistemleri kabul etmek istemiyor.

En azından EA şimdilik NFT ile ilgilenmiyor

Andrew Wilson, NFT haricinde Battlefield 2042 oyununun durumuna da parmak bastı. Yapılan açıklamalara göre bahsi geçen bu video oyunu gerçekten hayal kırıklığı yaratan bir çıkış gerçekleştirdi ama DICE, bu durumu düzeltmek için sıkı bir şekilde çalışıyor ve Andrew Wilson da uzun vadede bu oyunun başarı getireceğine inanıyor. Bu sırada şirket, oyuna ait güncel satış rakamlarını açıklamayı reddetti ama en azından satış konusunda da beklentilerinin karşılanmadığını açıkladı. Tabii buna rağmen geride bıraktığımız çeyrek EA için bir felaket değildi; tam tersine şirket oldukça güçlü bir çeyrek geçirdi ve kendi adına rekorlar kırdı.

Yayımlanan raporlara göre EA, geride bıraktığımız finansal çeyrek içerisinde 1.79 milyar dolarlık bir kazanç elde etti. Bu çeyrek, şirket için en kazançlı geçen çeyrekti ve FIFA 22 ile Madden NFL 22 oyunlarının başarılarından bahsedildi. Şirketin söylediğine göre özellikle de FIFA 22, batı ülkelerinde en çok satan video oyunuydu. Bu sırada, Apex Legends oyununun aktif oyuncu sayısı da yıllık bazda %30 civarında arttı ve genel olarak şirketin başarısı da bu üç oyuna dayatıldı. Genelde bu başarı listelerinde Apex Legends oyununu pek görmüyorduk. Tabii bu açıklamalar arasında da Battlefield 2042 oyununa yer verilmedi.

Etiketler: