Guerrilla Games, PlayStation Blog aracılığı ile düzenli olarak yeni yazılar yayımlıyor. Bu yazılar da genellikle Horizon: Forbidden West hakkında oluyor. Geçtiğimiz gün yayımlanan yazıda ise oyunun açık dünyasından ve bu dünyanın nasıl otantik bir hale sokulduğundan bahsedildi. Geliştirici ekibin söylediğine göre, her şeyden önce bu oyundaki farklı yerleşim yerleri, onları kullanan klanlara ait olacak. Bu benzersizliği hem görsel anlamda, hem hikaye anlamında, hem de oynanış tarafında hissedebileceksiniz. Mesela, Nora tarafı diğer insanlardan çok daha uzakta, sessiz bir şekilde yaşayan bir taraf. Bu yüzden kendileri teknoloji tarafında geri kalmış durumda ve yerleşim yerleri de tahta ve halat gibi malzemelerden yapılıyor. Kendileri genellikle avcılık ile uğraşıyor.

Bir başka örnek vermek gerekirse Tenakth tarafı, oyunun dünyası içerisindeki antik kalıntılardan etkilenen bir yapıya sahip. Mesela, bu tarafın savaş/dövüş konularına daha yatkın olduğu biliniyor ama oyundaki diğer klanlar da savaşıp, dövüşebiliyor. Geliştirici ekip ise Tenakth tarafının benzersiz yapısını ortaya çıkartabilmek için animasyonları, görsel yapıları ve daha fazlasını değiştiriyor. Ayrıca bu klan, diğer taraflara göre çok daha genç üye içeriyor; sürekli savaşıldığı için savaşçılar da genç insanlardan oluşuyor. Bunu, Tenakth tarafının bölgesine girdiğiniz zaman hissedebiliyorsunuz. Oyundaki diğer taraflar da bu tip benzersiz yönlere sahip ve geliştirici ekip, oyuncuların bu benzersizlikleri keşfetmesi için can atıyor gibi görünüyor.

Horizon: Forbidden West

Horizon: Forbidden West oyunundaki bir diğer önemli olay ise topluluk sistemi. Geliştirici ekibin söylediğine göre bu oyundaki her NPC, bir topluluk sisteminin parçası. Bu sistem dahilinde karakterlere benzersiz reaksiyonlar, yürüme yolları, animasyonlar ve kişilikler tanımlanabiliyor. Bu sayede de oyundaki her NPC, benzersiz yapılara sahip olabiliyor. Ayrıca karakterler, kendi topluluklarının içindeyken, kendi yerleşim yerlerinde rahatlarken, gerçekten kendileri olabiliyor ve kişiliğini daha net bir şekilde gösterebiliyor. Aslında insanların hangi klanlara ait olduğunu, basit animasyonlardan bile anlayabiliyorsunuz. Mesela, bir klan çok güçlü olduğu için suları omzunda taşıyor, bir diğer klan dokunaklı olduğu için taşıdıkları sulara sarılıyor ve benzer farklılıklar görüntülenebiliyor.

Guerrilla Games tarafının söylediğine göre bu video oyununda ziyaret edeceğimiz ilk bölgelerden bir tanesi, Chainscrape olacak. Büyük ve oldukça meşgul bir kasaba olan Chainscrape, aslında oyunun yeni teknolojilerinin gösterilebilmesi için de en uygun alan. Geliştirici ekip, bu oyunda canlı bir dünya yapmaya çalışıyor ve bunu en iyi gösteren bölgelerden bir tanesi de Chainscrape. Ayrıca karakterimizin burada oldukça ilgi çekici yeni isimlerde tanışacağından da bahsediliyor. Oyunun dünyasındaki her karakter, çevresiyle iletişime geçebiliyor. Mesela, demir döven bir insan, çevredeki arkadaşlarıyla konuşup, duvara yaslanıp, dinlenebiliyor veya çevrede duran sudan içmeye başlayabiliyor. Tüm bunlar, yaşayan bir dünya oluşturma konusunda önemli adımlar atılmasını sağlıyor.

Horizon: Forbidden West, benzersizliğe önem verecek

Yapılan açıklamaların devamına göre oyundaki her yerleşim alanının bir amacı, önemi olacak. Mesela, her yerleşim alanında farklı satıcılar bulunabilecek. Aşçılar, avcılar ve çok daha fazlası ana karakterimizin satın alabileceği bolca farklı şeyler sunacak. Bu satıcı karakterlerde bile benzersiz yapıları hissedebileceğiz. Mesela, bir bölgenin aşçısı, yemeğinin tadının mükemmel olmasına odaklanırken, bir başka bölgenin aşçısı, yemeğinin savaşçılara yeterince enerji verebildiğinden emin olmaya çalışacak. Bu tip benzerlikleri diğer satıcılarda da görebileceksiniz. Karakterimizin her taraftan elde edebileceği silahlar ve kıyafetler de aynı benzersiz yapılara sahip olabilecek. Sadece oynanışı etkileyen bonuslar değil, kıyafetlerin tasarımları da benzersiz olacak.

Yazar Hakkında

Kaan Gezer

Kurucu

Video oyunlarını ve müzik bestelemeyi seven bir kişi.

Tüm yazıları göster