2017 yılına ait bir MOBA oyunu olan Gigantic, Rampage Edition olarak yeniden canlandırıldı. Bu yenilenen oyun, devrimsel bir deneyim gibi hissettirmek için yeterli olmasa da bazı mükemmel değişiklikler yapıyor. Son birkaç yıldır piyasayı dolduran mikro ödemelerle dolu oynaması ücretsiz oyunlar, Abstraction Games ekibinin bu üçüncü şahıs kahraman nişancı deneyimine pek benzemiyor. Mikro ödemeler neyse ki hiçbir yerde bulunmuyor. Bunun yerine oyuncular, diğer oyunların tek bir karakter görünümü için talep edebileceği fiyat karşılığında, ilginç ve benzersiz karakterlerden oluşan etkileyici bir liste ile çok oyunculu bir deneyim elde ediyor.
Gigantic bence ikinci bir şansı hak ediyordu; ilk piyasaya çıktığında ücretsiz bir çok oyunculu oyun arenasında zorlu bir rekabetle karşı karşıyaydı. Benzersiz oynanışıyla sıkı hayranlardan oluşan bir topluluk oluşturmayı başarmış olsa da piyasaya sürüldükten yaklaşık bir yıl sonra kapatıldı. Şimdi, yayıncı olan Gearbox Software ve geliştirici olan Abstraction Games; yeni karakterler, haritalar ve oyuncuları mikro ödemelere ne kadar para harcadıkları yerine oyunu oynadıkları için ödüllendiren bir yükseltme sistemi ile geri döndü. Ödeme yöntemleri açısından 2017 senesindeki oyun ile bu yenilenen yapıt arasında dağlar kadar fark bulunuyor eğer bana soracak olursanız.
Gigantic için 19,99$’lık giriş ücreti karşılığında: Rampage Edition için 11 USD civarındaki, Steam üzerindeki giriş ücreti karşılığında oyuncular, sezon biletlerinden ve sunduğu her şeyin kilidini açmak için daha fazla para talep etmekten kaçınan bir oyuna erişim kazanacaklar. Oyun, çeşitli oyun modlarından yoksun olsa da Gigantic, çok oyunculu odaklı bir nişancı oyunundan beklenebilecek tipik takım ölüm maçlarından daha fazlasını gerektiren benzersiz bir dizi kural ve zorluğa sahip. 5v5 tipindeki MOBA deneyimi, takımlara diğer takımların devasa ve korkutucu muhafızlarını alt etmek ve kendi muhafızlarını korumak için birlikte çalışma görevi veriyor.
Gigantic içerisindeki her maçta, düşman oyuncuları yenmemiz gerekiyor ve diğer takım aynısını yapmadan önce ara noktalardan küreler toplamamız isteniyor. Etkili iyileştirme, güçlendirme ve zayıflatma dağıtımına sahip iyi koordine edilmiş bir takım, özellikle yeterli puan toplandığında, bir takımın muhafızının haritayı geçmesine ve diğerini sabitlemesine neden olarak muhafıza zarar vermek için önemli ve sınırlı bir fırsat yaratarak başarılı olmak için hayati önem taşıyor. Sağlığının tamamını kaybeden ilk muhafız, takımının maçı kaybetmesine neden olur. Yani, maçın temel kuralları öyle alışılmışın dışında değil. Hiç bu oyunu oynamamış kişi bile hemen anlayacak her şeyi.
Gigantic: Rampage Edition içerisinde 10. seviyeye ulaşana kadar yeni Rush modunu oynamak zorundasınız ne yazık ki ve ardından oyunun orijinal Clash modu kullanılabilir hale geliyor. Rush, daha hızlı maçlar, iyi tasarlanmış aşamalarının daha küçük versiyonları ile oyunun birçok sürecini kolaylaştırıyor ve oynanabilir oyuncu kadrosunun tüm yeteneklerini anında sunuyor. Bu, yeni oyuncuların, oyunun deneyimsiz oyuncuların ne yapacağını bilemeyeceği kadar çok kişiliğe ve yeteneğe sahip karakter kadrosuyla oynamasına izin vermenin etkili bir yöntemi. Neyse ki yeni eklenen öğreticiler ve rehberler, oldukça yardımcı olabilecek bir kapasiteye sahip.
Gigantic: Rampage Edition içerisindeki en sevindirici düzenlemelerden biri mikro ödemelerin kaldırılması. Deneyim puanları ve jetonlar, maçlar oynayarak ve görev tamamlayarak kazanılır; bunlar belirli bir kahramanı oynama, 5 maç oynama veya bir maçta belli miktarda iyileştirme yap gibi görevler olabilir. Paralar, karakterler ve silahları için canlı görünümlerin kilidini açar. Neyse ki oyun jetonları sürekli olarak ödüllendiriyor, bu da en pahalı kilit açıcıların bile çok fazla zaman harcamadan kazanılabileceği anlamına geliyor. Oyunun içerisinde 25 farklı oynanabilir kahraman var. Yani, kilidi açmaya çalışacağınız şey sayısı oldukça yoğun.
Mikro ödemelerin kaldırılması, piyasadaki tüm çok oyunculu oyunların yırtıcı, paraya aç deneyimler olması gerekmediğine dair bir umut ışığı olsa da Gigantic yapıtının en parlak özelliği karakter kadrosu olmaya devam ediyor. Oynanabilir karakterlerin yaklaşık olarak yarısı hemen seçilmeye hazır ve geri kalanının kilidini açmak için kazanması kolay kahraman kuponları gerekiyor. Yine de 10 saatlik oyun süresi içinde her karakterin kilidini açmak için yeterli kupon kazanılıyor ve yeni oyunculara da her biri benzersiz yeteneklere ve oyun tarzlarına sahip farklı kahramanları denemeleri için farklı imkanlar verilebiliyor. Yani, oyun gayet oyuncu dostu adımlar atıyor.
Diğer iyi tasarlanmış takım tabanlı çok oyunculu oyunlar gibi Gigantic yapıtının da üç ana sınıfı var ve karakterleri hasar, cephe ve destek kahramanlarına uyar. Bununla birlikte, oyun büyük ölçüde hasar kahramanlarını tercih ediyor; oyuncu kadrosunun yaklaşık üçte ikisi bu arketipe uyuyor. Yine de karakterler, oyunun yetenekleri ve kozmetikleriyle ilgili şaşırtıcı derecede derin özelleştirme seçenekleriyle birçok kategoride etkili olabilir. Clash modunu oynarken, karakterlerin seviyeleri yükseltilebilir, yeni becerilerin ve güçlendirmelerin kilidi açılabilir ve hayranların en sevdiği karakterlerin daha benzersiz hale gelmesine ve istenilen oyun tarzına uymasına yardımcı olur.
Oynanabilir karakterlerin her biri özel hareket hızlarına, inanılmaz animasyonlara ve onları görsel olarak ve nasıl oynadıklarını hissettirerek ayırmaya yardımcı olan silahlara sahiptir. Özellikle oyunun orijinal oyuncularının birçoğu Gigantic yapıtını ilk kez deneyenlerden çok daha deneyimli olduğundan, her biriyle denemeler yapmak çevrimiçi diğer rakiplere karşı sinir bozucu olabilir. Neyse ki Custom mod, oyuncuların oyunun mekaniklerine daha aşina olmak ve kendileri için en uygun karakteri veya yapıyı bulmak için kolayca arkadaşlarını davet etmelerine veya botlara karşı oynamalarına olanak tanıyor. Böylece bir süre rahat kalabiliyorsunuz.
Clash modunu tamamlamak, Rush isimli içeriğe kıyasla çok daha fazla zaman alıyor; muhafızların bir yerine üç sağlık barı bulunuyor. Bu mod ayrıca yeni olan Rush modunda olduğu gibi oyuncuların oyun ortasında karakter değiştirmesine izin vermiyor. Yine de Clash, maçlar ilerledikçe etkileyici bir şekilde değiştirilen ve hatta yok edilen parçaları gören oyunun haritalarının tamamını içeriyor. Açıkça söylemek gerekirse Rush ve Clash, iki başarılı oyun modu gibi görünüyor ama yine de sadece iki oyun modu ile oyun kısa bir sürede sıkıcı olabilme potansiyeline sahip bence.
Clash moduna geri dönecek olursak, ara noktalarda ortaya çıkabilen evcil hayvanlar gibi daha fazla mekanikten yararlanan daha zorlu bir oyun modu kendisi. Evcil hayvanların her biri takım arkadaşlarını iyileştirebilen, abluka oluşturabilen veya düşmanları engelleyebilen kendi güçlerine sahiptir. Eğer bir takım son derece iyi gidiyorsa, evcil hayvanlar daha büyük ve daha iyi versiyonlara dönüşebilir ve bu da galibiyet kazanmak için değerli araçlar olabilir.
Tüm benzersiz mekanikler ve çok çeşitli oyuncu kadrosuyla Gigantic: Rampage Edition geri getirilmeye değer olduğunu kanıtlıyor. Bununla birlikte, oyuncular ve inanılmaz tasarımları, oyunculara karakterlerini ve mekaniklerini şiddetle tavsiye edilen öğreticilerin sağladığından daha ilginç bir şekilde tanıtabilecek bir hikaye modu ile daha fazla ete kemiğe büründürülmek için yalvarıyor. Clash ve Rush modları gerçekten de benzersiz bir MOBA deneyimi sunuyor ama daha fazla oyun modu ve hikaye, şu anda ilgi çekici karakterlerden yoksun olan çok oyunculu pazarda bu oyunun daha uzun boylu durmasına yardımcı olabilirdi.