Ubisoft, Insider Gaming tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre Tom Clancy’s Rainbow Six Siege ile aynı evrende geçen yeni bir sıra tabanlı taktik oyunu geliştiriyor. Bahsi geçen bu video oyununun muhtemelen bir veya iki yıl sonra çıkacağı, ancak yine de Xbox Series X/S, PlayStation 5, PC ve muhtemelen Nintendo Switch 2 için bir mevcut nesil oyun olarak piyasaya sürülmesinin hedeflendiği söylendi. Yani, şirket henüz yeni nesil konsolları hedeflemiyor.

Oyun hakkında bilgi sahibi olan iki kaynak, oyuna bakışımızı sağlayan kamera açısının Diablo IV veya XCOM oyunlarına benzer şekilde yukarıdan aşağıya bir görünümde olduğunu ve oyuncunun Tom Clancy’s Rainbow Six Siege oyunundan operatörlerin kontrolünü ele alacağını söyledi. Bir kaynak, “Yeni oyun hakkında bir fikir edinmek istiyorsanız biraz XCOM serisine bakın. Ubisoft tarafından geliştirilen oyunun, onun sinematik ara sahnelerle güncellenmiş bir versiyonu olduğunu söyleyebilirim.” şeklinde cümleler kurarak oyunu anlattı.

Oynanış döngüsünün pek çok yönden Tom Clancy’s Rainbow Six Siege yapıtına benzediği, oyuncuların binalara baskın yapmak, rehineleri kurtarmak ve benzeri şeyler için yeteneklerine göre farklı operatörler seçmeleri gerektiği söyleniyor. Oyunun toplam süresinin oyuncu becerisine bağlı olarak yaklaşık 25-30 saati hedeflediği, ancak oynanış içeriği, sinematikler ve benzeri şeyler kesilirse bunun değişebileceği de verilen bilgiler arasındaydı.

Ubisoft şirketinin Tencent ile yeni iştiraki için mevcut plan şu anda havada olsa da proje üzerinde çalışan bazı geliştiriciler, Tom Clancy’s Rainbow Six markasının altına düştüğü için yeni işletmeye geçebileceğini söylerken, diğerleri şu anda ne olacağını bilmediklerini söyledi. Bu marka, Ubisoft şirketinin en büyük markalarından biri ve Tom Clancy’s Rainbow Six Siege de 50 milyondan fazla oyuncuyu aşmış durumda. Yine de serinin son ana oyunu olan Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction, Ubisoft şirketinin iç beklentilerini karşılayamadı ve destek sessizce kaldırıldı.

Etiketler:

,